Oferte City Break (Avion + Cazare) in Paris, Ile De France, Franta. Plecare din Iasi.

Din lista de mai jos va puteti alege oferte cu hoteluri in Paris. Puteti filtra hotelurile dupa orasul de plecare, tipul de oferta, categorie sau numarul de stele.

Filtreaza
 • Ordoneaza dupa
 • Pret
 • Pret
 • Stele
 • Stele
 • Discount
Tip de oferta
Categorii hotel
Stele hotel
 • Orasul de plecare
 • {{oras.name}}
Facilitati hotel
 • Date de plecare
 • {{luna.name}}
 • Evenimente
 • {{event.name}}
Loading...
{{card.ribbonInfo.title}}
-{{ card.reducere_maxima }}%
{{card.hotelNameFull}}

{{card.hotelNameFull}}

/ noapte /

Nu avem niciun hotel, redefiniti filtrele de cautare

Oferte City Break (Avion + Cazare) in Paris, Ile De France, Franta. Plecare din Iasi.

  Paris este capitala si cel mai mare oras al Frantei, fiind, impreuna cu suburbiile sale, si capitala regiunii Ile-de-France, cel mai dinamic centru economic al tarii. Parisul este un important centru cultural, de afaceri si politic al lumii si este renumit pentru arhitectura sa neo-clasica, ca si pentru influenta sa majora in moda, arte si chiar gastronomie. Cunoscut si ca “Orasul Luminilor”, Parisul este considerat unul dintre cele mai romantice orase ale lumii.

 Situat pe malurile Senei, in partea central-nordica a Frantei, Parisul detine numeroase muzee si galerii de arta, fiind cel mai vizitat oras din lume, cu mai mult de 30 de milioane de vizitatori anual. Simbolul orasului este Turnul Eiffel, construit cu ocazia Expozitiei Universale din 1899.

 In 2004, Parisul avea o populatie de circa 2.150.000 locuitori, iar zona metropolitana a orasului (incluzand orasele-satelit) - 11.5 milioane de locuitori (in 1999). Parisul si regiunea Ile-de-France produc peste un sfert din veniturile Frantei (circa 450 miliarde de euro in 2003). Impreuna cu zona La Defense, Parisul reuneste sediile centrale a aproape 50% din companiile franceze, ca si ale marilor firme internationale si ale unor organizatii mondiale, cum sunt UNESCO, OECD si ICC.

 Numele orasului provine de la denumirea tribului galic Parisii, si, dupa perioada romana, cand s-a chemat Lutetia, orasul a inceput sa fie cunoscut sub actualul nume spre sfarsitul Imperiului Roman.
Parisul este situat pe malurile Senei si include doua insule locuite (Ile Saint Louis si Ile de la Cite) si cateva dealuri (dintre care cel mai inalt este Montmartre, cu 130 m peste nivelul marii). Orasul este impartit in 20 de arondismente, limitele sale administrative fiind, in mare, aceleasi din 1860, cand Napoleon III si prefectul Haussmann au dublat suprafata orasului prin includerea in teritoriul acestuia a zonei dintre centurile de fortificatii ale Parisului (printre care si suburbiile Montmartre si Auteuil). In 1929 au fost anexate oficial orasului parcurile impadurite Bois de Boulogne si Bois de Vincennes.
Parisul are un climat oceanic si este influentat de curentul Atlanticului de Nord, ceea ce face ca orasul sa fie ferit de temperaturi extreme. Temperatura medie anuala este de 24°C, iar minima este in jur de 1°C. Recordurile de temperatura au fost de 40.4°C pe 28 iulie 1948, respectiv −23.9°C pe 10 decembrie 1879. Desi pot aparea precipitatii pe tot cursul anului, la Paris ninge rar, insa fara ca stratul depus sa fie prea consistent.

Zone istorice si atractii turistice
Champs-Elysees: este un fost parc din secolul al XVII-lea, transformat in bulevard si care face legatura intre Piata Concorde si Arcul de Triumf. Este una dintre atractiile Parisului si o importanta artera comerciala, numita adesea “cel mai frumos bulevard din lume” ("la plus belle avenue du monde").
Bulevardul Montaigne este zona celor mai celebre magazine de lux: Chanel, Louis Vuitton, Dior, Givenchy.
Place de la Concorde este punctul de pornire al bulevardului Champs-Elysees. Obeliscul egiptean, adus de Napoleon I, este cel mai vechi monument al orasului. Situata in apropiere, Piata Vendome este renumita pentru hotelurile ei de lux - Hotel de Crillon si Hotelul Ritz. De asemenea, multi creatori de moda celebri au avut ateliere in aceasta zona.
Cartierul Saint-Honore este si el o zona a modei, aici avandu-si sediul marci celebre, ca Hermes si Christian Lacroix.
Cartierul Operei - zona din jurul Operei Garnier este cea mai mare concentrare de magazine si birouri din Paris. Aici se gasesc marile magazine Printemps si Galeries Lafayette, dar si sediile centrale ale marilor companii financiare Credit Lyonnais si American Express.
Montmartre - in aceasta zona se gasesc multe studiouri de arta si cafenele, dar si biserica Sacre Coeur.
Place de la Bastille este unul dintre locurile cele mai incarcate de istorie, nu doar din Paris, ci din toata Franta. Data fiind valoarea sa simbolica, piata este deseori locul de desfasurare a mitingurilor politice, cum a fost si demonstratia anti-CPE din 28 martie 2006.
Cartierul Latin este, inca din secolul al 12-lea, unul dintre cele mai cunoscute centre universitare din Europa. Renumit pentru atmosfera sa tinereasca, aici se gasesc numeroare institutii de invatamant superior, printre care École Normale Supérieure, École des Mines si campusul universitatii Jussieu.
Montparnasse este situat pe malul stang al Senei si este renumit pentru atelierele artistilor, salile de spectacole si cafenelele sale.
Cartierul La Défense este unul dintre cele mai mari centre de afaceri din lume si o destinatie turistica majora, datorita zgarie-norilor si celor peste 3.5 milioane de mp de birouri.
 

Top
Oferta personalizata